Schoonmaakmiddelen vloeren :

 

Vloeren schoonmaken doe je niet enkel met water, je hebt ook schoonmaakmiddelen nodig. De producten zijn ingedeeld in 2 grote groepen 'Zuren en Basen', zuren ontkalken en  basen ontvetten. 

 

Zuren hebben een sterke en bijtende werking, je gebruikt ze om te ontkalken. 

    - bv. ontkalker.

Basen ontvetten, je gebruikt ze om materialen te ontvetten

    - bv. ammoniak

 

Je hebt verschillende schoonmaakmiddelen : 

Zepen : Zeep wordt altijd in combinatie met water gebruikt, bruine zeep is de meest voorkomende zeep die wordt gebruikt in de schoonmaak. Je moet zeep niet gebruiken als vuilverwijderaar, zeep laat een film na als je nadien de vloer gaat opboenen dan krijg je een glanzend effect. 

Detergenten : Ze reinigen goed, veel schoonmaakmiddelen bevatten tegenwoordig detergenten. 

Allesreiniger  : dit wordt gebruikt om alle soorten vuil te verwijderen van alle soorten vloeren, bij voorkeur gebruiken wij altijd een neutrale pH (pH7). PH Waarden.png

Schoonmaak alle vloeren :

Poreuze keramische steen : Terracottategels, betonklinkers, betonvloeren,... deze dien je te vegen en of te stofzuigen. Aangehecht vuil dient gedweild te worden met een neutrale reiniger, je kan de vloer ook reinigen mer een impregneermiddel. Als je de vloer impregneert dan dien je deze wel te onderhouden. (ik raad aan : HG kunststof vloeren krachtreiniger product 82)

Niet poreuze keramische steen : de niet poreuze keramische steen dien je te vegen of te stofzuigen, aangehecht vuil dien je te dweilen met een neutraal product, gebruik bij voorkeur geen zeep. Bij zeer vuile vloeren kan je de vloer schuren en nadien met een dweil alles zuiver maken. 

Natuursteen : natuursteen komt uit de steengroeven, dit is een natuurlijk product. de meeste zijn poreuze tegels, ze zijn zeer gevoelig voor zure producten en ze bevatten kalk. er zijn ook niet-kalkhoudende natuurstenen deze bevatten geen zuurgehalte. Kalkhoudende natuurstenen : Travertijn, Arduin, Jura, Terrazzo,... Als uw vloer onbehandeld is dat kan je deze reinigen met een neutraal product, zeep of een product dat aanbevolen is. Behandelde vloeren dienen gereinigd te worden met een impregneermiddel (ik raad aan : HG natuursteen krachtreiniger product 40)

Je hebt ook een natuursteen dat steentapijt heet, deze dient gereinigd te worden met een stofzuiger. als er aangehecht vuil op ligt dan kan je deze best reinigen met een vochtige dweil en een neutraal product. 

Kalkhoudende natuursteen

Foto 1 : Arduin

Foto 2 : Marmer

Foto 3 : Kwartsiet

Foto 4 : Graniet

Foto 5 : Steentapijt